Här kommer en nostalgiartikel från 1986. Från min gamla mc-klubb Happiness egen klubbtidning, där jag var redaktör. En av medlemmarna gav detta bidrag:

Enduroköpet

Under en längre tid har det varit omfattande diskussioner på Storgatan i V-by. Frågan har gällt hur det livida medlen skall disponeras. Den ena parten, jag, vidhöll att pengarna självklart skulle användas till inköp av en styck enduro-mc. Den andra parten, Åsa, däremot ansåg att en ny tvättmaskin ligger först på inköpslistan.

Som ni alla förstår är det svcårt att kompromissa i denna svåra fråga. Jag framhöll de positiva sidorna med endurocykel. T.ex. komma ut i naturen, få motion, träffa nya kompisar och att få köra mc året om. Åsa däremot hade inga direkt övertygande skäl, utan bara sådana dåliga som t.ex. rena kläder.

Efter flera veckors hårda förhandlingar lyckades vi komma fram till en förlikning. Vi var överens om att det skulle vara en Husqvarna och att den skulle vara vit. Sedan gick våra åsikter om den ytterligare utformningen brett isär.

Men som i alla förhandlingar så vinner den starkaste. Så när jag kommer hem från jobbet tar jag på mig endurostället, kliver i crosstövlarna, trycker hjälmen på huvudet och går ner till pärlan.

Och där står den, Husqvarnan av årets modell, vattenkyld och glänsande lack. Jag startar och låter den bli varm innan jag styr ut mot enduroslingan i Snokebo. Jag kör lite lugnt första varvet som tar ca 20 minuter innan jag kommer fram till kärret. Där ger jag järnet och känner att vattnet sprutar i ansiktet och att det sedan rinner ner innanför kläderna och i stövlarna. Efter ytterligare några varv svänger jag ut över kalhygget och drar ännu en gång på fullt. Cykeln studsar över stubbarna och det är svårt att sitta kvar i sadeln.

Då händer det som inte får hända. Åsa kommer in i tvättstugan. – Tomas, sitter du och leker på tvättmaskinen nu igen. Jag har ju sagt till dig att du inte får sitta på den när det centrifugerar. Och hur många gånger ska jag behöva säga till dig att du inte får ha sköljslangen så att det sprutar vatten i hela tvättstugan.

Som jag skrev innan så vinner ju alltid den starkaste i hårda förhandlingar. Men jag fick ju i alla fall en vit Husqvarna.