Igår kväll blev det en femmilare. Började nypa i fingrarna efter tre mil……men det blev inte värre. I övriga varmt ock skönt inne i krukan där man kunde mysa till ljudet av motorns trevliga morrande. Då funderade jag på varför vissa mc-förare bara kör i solsken.

När solen skiner: får man sol i ögonen och det försämrar sikten, får man reflexer i instrumenten som gör att man inte har full koll, svettas man och känner sig inte alls lika behaglig som annars, är det en massa andra trafikanter ute på vägarna och stör min frihet, vill familjen att vi ska till badstranden och det hindrar min mc-åkning. Listan kan bli lång…….

När solen inte skiner: har man vägen för sig själv, har man full koll och bra sikt, har man lagom temperatur (det går att ta på sig en tröja men inte att ta av sig det undre skinnstället), luktar man inte illa efter mc-turen, är andra inte besvärade över att jag inte vill till badstranden.

/ PeO