Det börjar bli mörkare på kvällarna och då är det bra med en bra belysning. Drömmen är väl att ha en MC med xenonlyse. Men om man inte har det eller inte heller är beredd på att bygga om sitt lyse till det så finns det bra alternativ. Fast superdunderlampor kostar.

Klubbens Road Captain ska nu testa två vanliga H7-lampor. Eftersom jag oftast kör först på våra turer så är det väl lämpligt att jag är lamptestare. I helljuslampan har jag Osram Night Breaker. Man utlover ca 90% mer ljus. Dvs nästan som ett extraljus. I halvljuslampan är det Philips Blue Vision Ultra. Ett blålyse som ska vara det starkaste av de blå. Varför blå? Jo, jag har en teori om att en MC är mer synlig med det än med vanligt ljus. Blir inte förväxlad med en moppe heller. De har inte xenon och detta blå lyse liknar xenon.

Osram köpte jag hos Clas Ohlson, 179kr. De hade den i 1-pack. Philips Blue var svårare att hitta. Autoexperten på Hj. Petris väg hade den i 2-pack men jag ville bara ha en. Men det var en fullständig ovilja hos dem till att beställa hem i styckpack. På MECA Smedjegatan var serviceviljan däremot helt fantastisk. De hade den inte heller i 2-pack och inte heller deras huvudlevarantör Men de hittade den hos en annan leverantör. Två dagar senare och 225 kr fattigare kunde jag montera även den lampan. Bra service hos MECA. Gynna gärna dem.

Nu är det bara testningen kvar. Det gör vi på kvällsturerna på onsdagarna. Väl mött!

Testresultat: Upplevde att helljuslampan från Osram var ca 50 % bättre är den ursprungliga. I halvljusrefektorn, den stora som har Philipslampan, blev ljuset ännu bättre. Upplevde det som 75 % bättre. Att det skulle bli ett blått sken från Blue Vision-lampan var inte sant. Det var vitt utan någon blåtoning. Inte så illa men alltså inte riktigt med sanningen. Men jag gillar ända den lampan. Känns som om det blev ett extraljus kopplat till halvljuset. Kanske inte så populärt hos mötande bilister men då har jag ju nått ett annat syfte. De såg den där motorcykeln………