Då var det dags för årets subjektiva test. Tema “COOL”

Dvs hur håller man sig sval när det är 30+. Inte en cool attityd. Vi har ju kunnat testa av detta gott och väl i sommar. Lite tips här:

1. Undvik svarta kläder. Här är jag inget bra föredöme. Men har i alla fall extra öppningar i jackan.

2. Tumma inte på grundsäkerheten, hjälm-ryggskydd-handskar. En öppen hjälm må vara häftig men det är mycket tandgarnityr som ska repareras. Handskar, bra att ha särskilda sommarhandskar. Handkirurgen i Malmö har inget emot färre kunder i semestertider.

3. Ryggskydd kan få ha en egen punkt. Mitt lösa skydd är för varmt på sommaren. Är man kokhet blir man lätt irriterad och okoncentrerad, och då sjunker ju säkerheten i sig. Så jag har kompromissat. Ja så är det. Har en perforerad ryggplatta i jackan. Ett inbyggt ryggskydd. Mycket svalare.

4. Har skippat buffen för halsen. Öppnar också upp jackan under körning i lägre hastigheter.

5. Kevlarjeans ventilerar bättre än skinn och allvädersbyxor. Men glöm inte att säätta i knäskydden.

6. Har behållit mc-stövlarna på i sommar. Nej, inte hela tiden. Man kan behålla stövlarna om man för sina vänners skull använder Aloe Vera anti-luktspray. Oj, det blev visst Forever-reklam. Det kanske blir särskilda sommarkängor för mc-bruk så småningom.

7. Så det hemliga vapnet. Fungerar bäst med stängd jacka och lika bra när man står stilla som vid körning. Kylklampar! Små tunna sådana i fickor framtill i jackan. Finns på varuhuset vars namn börjar på JU och slutar på LA. 19 kr för två är inte mer än en glass. Dessutom återanvändningsbara till skillnad mot glassen. Håller kylan 2 1/2 till 3 timmar jämfört med 5-10 min. Kylklamparna var kanon att ha på kortegen på Hojrock i Västervik

8. En sista punkt. Planera körningen. Utnyttja morgonen och kvällen för mc-körningen. När du måste stanna till så spana in en plats i skuggan. Planera även in lämpliga badsjöar längs rutten.

Det var test och tips 2014.