I helgen startade jag upp hojen. Gick igång direkt, den var nyservad i höstas. En kompis fick kämpa ett antal gånger med återladdning av batteriet och mycket startgas innan den hostade igång.

En härlig första tur. Den gick söderut väg 23. Sedan mot Vederslöv och Kalvsviksrundan.

Tillbaka i Växjö fick jag erfara en av vårens faror för oss motorcyklister. Det var inte det sedvanliga rullgruset på vägarna. Det fanns där givetvis. Nej, det var en bilist som inte uppmärksammat att vi också finns. Kom från vänster och körde ut mitt framför mig trots att det var högerregel och lämna företräde-markering. Jag var nog bortfiltrerad i bilistens synfält. Detta trots halvljus och två DRL-lampor för att vara extra synlig.

Det gick bra. Oftast är vi beredda. Sedan blev det tummen ned på ett konkret praktiskt pedagogiskt sätt. Jag hoppas att det kändes något. Inte som hämnd utan som en eftertanke. Snälla, se oss! Vi är av kött och blod, inte metall och olja.